about

Hoi!

Kei leuk dat je op deze website kijkt en dit leest. Ik ben San en ik ben degene achter veg tables. Ik heb een achtergrond in hospitality, en ben momenteel bezig met mijn PhD in Sustainability Sciences. Op een dagelijkse basis probeer ik zoveel mogelijk kennis te verkrijgen over duurzame voedselproductie en consumptie. Tevens leer ik graag hoe we op de beste manier met onze planeet en alle inwoners (inclusief dieren) om kunnen gaan.

San

Twee jaar geleden begon mijn plantaardig avontuur na een challenge die ik aanging met een bevriende chef – een maand lang vegan eten en geen alcohol drinken. Die maand vegan eten is inmiddels 2 jaar geworden. Helemaal stoppen met alcohol ben ik dan weer niet meer door gegaan ;).

Tijdens deze challenge-maand leerde ik hoe simpel het was om plantaardig te koken. Het enige wat ik lastig vond was buiten de deur eten en dan vooral het vinden van restaurants waar ze vegan opties hebben. Gelukkig zijn er de afgelopen tijd steeds meer restaurants met vegan opties op het menu of die zelfs volledig vegan zijn (yay!). 

En toen dacht ik hey! laat ik dit nou eens makkelijker maken. En tada, zie hier veg tables. Hier deel ik graag leuke plekken in Nederland waar je plantaardig kunt ontbijten, lunchen of dineren. Restaurants met veel vegan opties op de kaart of die juist volledig vegan zijn. Maar ook leuke take-away/ thuisbezorgd plekken worden gedeeld op veg tables. Daarnaast zijn er in Nederland ook cateringbedrijven of food trucks die plantaardig eten bereiden en deze kun je hier ook vinden net als andere ondernemers en (online) stores die vegan food verkopen. Ik ben een groot fan van horecagelegenheden en ondernemers die het consumeren van plantaardige producten stimuleren. 

Naast uit eten gaan vind ik zelf in de keuken staan ook erg leuk. Ik ben geen professionele chef maar heb in de jaren wel veel geleerd en geëxperimenteerd met vegan koken. Met name ontbijt, niet alle-daagse gerechten en het veganizen van klassiekers vind ik fantastisch. Onderhand ben ik wel een klein beetje klaar met de broodjes hummus en honderden varianten hierop en hoop dat ik door het delen van wat andere receptjes mensen inspireer dat de veganistische keuken alles behalve saai hoeft te zijn. Al blijft een knapperig broodje met hummus altijd wel lekker 😉

Meer (eetbare ;)) planten op tafel krijgen in Nederland (nouja eigenlijk de hele wereld maar laten we beginnen met ons land) is waarom veg tables bestaat. Iets voor elkaar krijgen gaat makkelijker wanneer je het niet alleen doet. Hier heb je toch echt elkaar nodig. Ik ben dan ook super blij met iedereen die hier zelf ook mee bezig is! Heb je leuke tips, ideeën, suggesties om anderen te inspireren, weet jij iets wat ik (nog) niet weet en je wel graag op veg tables zou willen zien? Wil je wat meer weten over horeca en veganisme? Of wil je gewoon fanmail sturen? Dat mag naar: hi@veg-tables.nl of vul het formulier hieronder in. Ik beloof dat ik zo snel mogelijk contact met je opneem.

Veg tables staat ingeschreven in het Handelsregister
als subsidiary van Spoon & Stir

Nieuwstraat 6b 3811JZ Amersfoort
KvK nummer: 72755733.