Dit recept met gnocchi, saus van spinazie is een simpel gerecht wat binnen minder dan een half uur op tafel staat. Houd je niet van gnocchi? Dan kun je dit ingrediënt gemakkelijk vervangen voor je favoriete pasta soort, zoals bijvoorbeeld volkoren penne of farfalle.

Gnocchi

Zelf gnocchi maken is natuurlijk nog beter, maar voor dit recept is gewoon kant-en-klare gnocchi gebruikt van de vers-afdeling. Veel mensen zijn geen gnocchi fan omdat het nogal een suf en zacht ingrediënt kan zijn. In dit recept wordt er een draai aangegeven door het nog even aan te bakken in de olijfolie. Hierdoor krijgt de gnocchi een lekkere bite. Kook daarom de gnocchi niet volledig gaar want deze wordt nog een beetje door gegaard door het bakken in olijfolie en knoflook.

Saus van spinazie

Eigenlijk kan je elke groenten waar je van houdt wel toevoegen aan dit recept. Bijvoorbeeld gnocchi met spinazie en tomaat of met courgette, bonen, asperges, broccoli – wees volledig vrij en maak het zelf lekker. In plaats van zout kun je ook een klein beetje bouillonpoeder of blokje (niet alle zijn vegan en/of palmolie vrij) toevoegen voor extra smaak. Kijk bijvoorbeeld eens in een bio-winkel voor bouillonpoeder, of nog beter, maak het zelf, dan weet je sowieso wat er in zit.

En dan nu natuurlijk de uitleg hoe je deze gnocchi met spinazie saus en groenten maakt!

Recept voor gnocchi spinazie saus en groenten

Gnocchi met Spinaziesaus

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd25 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: gnocchi, italiaans, pasta
Porties: 2 personen

Equipment

  • 1x koekenpan
  • 1x kookpan
  • snijplank

Ingrediënten

Gnocchi

  • 400/500 gram gnocchi jouw favo hoeveelheid voor 2 personen
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl knoflook
  • 1 tl tijm

Saus van spinazie

  • 1 el olijfolie
  • 1 tl knoflook
  • 1 stuk ui fijngesneden
  • 4 stuks zongedroogde tomaten fijngesneden
  • 100 gram tuinerwten
  • 300 gram spinazie vers of diepvries (voor dit recept is fijngehakte spinazie uit de diepvries gebruikt)
  • 125 gram paddestoelen
  • 125 ml plant room
  • 1/2 tl zout (of een stukje van een groentebouillon blokje)
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 tl edelgist optioneel
  • 1 el noten/zaden voor de topping optioneel

Instructies

  • Kook de gnocchi volgens de verpakking (het liefst iets korter/ al dente)
  • Hak en snijd alle groenten die nodig zijn voor het recept

Spinaziesaus

  • Verhit olijfolie in de kookpan, vervolg dit met de ui, knoflook en zongedroogde tomaat
  • Fruit de ingrediënten kort aan
  • Voeg de erwten en de paddestoelen toe aan de pan en bak voor een paar minuten door
  • Voeg nu de kruiden, zout en spinazie toe en warm dit goed door zodat de spinazie ontdooid wanneer het bevroren is
  • Voeg de plantaardige room toe en laat het op laag vuur pruttelen en door warmen

Gnocchi

  • Verhit olijfolie in de koekenpan en voeg de knoflook toe
  • Voeg de gnocchi toe aan de pan en "bak" de gnocchi voor een paar minuten zodat de gnocchi een lekkere bite krijgt. Meng de tijm met de gnocchi.

Gnocchi met Spinaziesaus

  • Pak je favoriete bord en schep de gnocchi en de spinaziesaus op het bord. Garneer het eventueel nog met je favoriete pitten/zaden/noten en genieten maar!

TIP! Als topping, hak wat cashewnoten fijn en garneer deze over de spinazie. Ook lekker met andere pitten en zaden. Eventueel kun je er voor kiezen om wat vega spekjes op te bakken en deze er bij te serveren. De gnocchi en spinazie saus smaakt heerlijk met een frisse salade er bij.

Heb je dit recept gemaakt? Laat weten wat je er van vond in de comments of stuur een berichtje

Gnocchi spinazie saus
Foto van gnocchi spinazie saus en groenten.