Popocatepetl – een vulkaan in Mexico en een naam waar niemand moeite mee heeft om uit te spreken (popo-ka-tu-pet-tul 😉 ). Vele jaren terug begon ik ooit mijn horeca carrière in Amersfoort bij de Popo. Ontzettend leuke collega’s en nog gezelligere naborrels. Helaas is Popocatepetl Amersfoort sinds vorig jaar september niet meer open. Gelukkig zijn er nog een aantal andere Popo’s in Nederland.

Sinds enkele jaren bestaat Popocatepetl in twee verschillende stijlen. Je hebt de originele Popocatepetl, deze vind je nog in Breda en Nijmegen. En nu bestaat ook “Popocatepetl the Mexican” – Popo in een modern jasje. The Mexicans kun je vinden in Utrecht, Arnhem, Rotterdam en Haarlem.

Voor vegetariërs was het altijd al een feest om bij Popo te eten, want het restaurant had altijd al een groot aantal vega opties op de kaart. Sinds anderhalf jaar kunnen ook vegans goed terecht. In Breda en Nijmegen kun je nu namelijk ook van een volledige veganistische menukaart kiezen. Geniet onder andere van nachos, enchiladas, fajitas, burritos en een wisselend 3-gangen maandmenu zonder dierlijke producten. Allemaal erg lekker met een frozen margarita of een speciaal voor de Popo gebrouwen biologisch Mexican biertje!

Popo Utrecht, Arnhem, Rotterdam en Haarlem hebben geen aparte vegan kaart. Ga je hier eten, dan heb je wel keuze uit een aantal vegan opties, maar niet zo uitgebreid als bij de Popo in Breda en Nijmegen. Tevens kun je als je glutenvrij eet ook zeer goed bij Popo terecht.

Popocatepetl Breda
Schoolstraat 2
4811WB Breda
[email protected]

Popocatepetl Nijmegen
van Welderenstraat 92
6511MS Nijmegen
[email protected]