Hollandse klassiekers
Recept voor een broodje vegan kruidenroomkaas (zoals bij La Place)

Recept voor een broodje vegan kruidenroomkaas (zoals bij La Place)

Tot mij verbazing zag ik laatst in de Jumbo gewoon de kruidenroomkaas in een pakje. Helaas was dit niet vegan kruidenroomkaas of course, maar goed, dat kunnen wij natuurlijk zelf wel maken! Een tijdje terug zag ik bij Wateetjedanwel (zij veganized echt te leuk allemaal klassiekers, ga haar volgen!) op Instagram het broodje voorbij komen. Ik dacht whoa zo’n goed idee, dit ga ik zelf eens een keer proberen. Ergens in een ver verleden heb ik nog een blauwe maandag bij de La Place gewerkt, laat ik nou net toen ook deze roomkaas hebben mogen maken (yay!). Na even goed nadenken kon ik mij weer herinneren hoe het ook alweer moet. Het is ook echt SUPER easy om de “originele” variant te veganizen, maar ook echt zooooo lekker.

Persoonlijk ben ik mega fan van de Oatly haverspread. Ook de haverspreads met een smaakje zoals die met tomaat of die met komkommer en knoflook. Helaas komen deze niet in de buurt bij de roomkaas die je bij de La Place kon eten. Voor dit vegan kruidenroomkaas recept raad ik je aan om de Oatly haverspread te gebruiken, maar natuurlijk kun je dit recept ook met een andere plantaardige roomkaas maken!

Omdat koe roomkaas vaak iets zuurder van smaak is dan de plantaardige variant, heb ik er voor gekozen om wat citroensap toe te voegen aan deze vegan variant van de kruidenroomkaas. Dit kun je natuurlijk weglaten, als je het niet nodig vindt. Het originele recept maak je met verse bieslook, maar ook een flinke hoeveelheid gedroogde bieslook maakt deze vegan kruidenroomkaas lekker!

Het recept voor vegan kruidenroomkaas

Broodje Kruidenroomkaas

Broodje kruidenroomkaas zoals bij de La Place
Totale tijd5 min
Gang: Ontbijt
Keuken: Hollands
Trefwoord: brood
Porties: 2 broodjes

Ingrediƫnten

 • 100 gram oatly haverspread naturel
 • 1 el bieslook
 • 1/2 tl gedroogde peterselie
 • 1/4 tl zwarte peper gecrushed
 • 1/4 tl zeezout
 • 1/2 el citroensap
 • 1 x jouw favo broodje
 • ijsbergsla zoals vroeger bij de La Place

Instructies

 • Ga naar je favo supermarkt en koop een pakje Oatly haverspread
 • Ik vind de haverspread (zoals ik mij kan herinneren dan) minder zuur dan roomkaas van een koe. Daarom voeg ik in dit recept ook een beetje citroensap toe, maar dit is natuurlijk helemaal naar eigen inzicht.
 • Mix alle ingrediĆ«nten (bieslook, peterselie, peper, zout, Oatly haverspread en eventueel de citroensap) goed door door elkaar
 • Snijd je favo broodje open, doe een FLINKE lepel van de La Place roomkaas erop
 • Naar keuze nog lekker wat ijsbergsla erbij, en geniet!
La Place broodje kruidenroomkaas

Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je er van vond! Vind ik altijd leuk om te horen. En, La Place? Wat dachten jullie er zelf eens van om zo’n leuk broodje met vegan kruidenroomkaas te gaan verkopen? Neem contact met me op ;).

1 thought on “Recept voor een broodje vegan kruidenroomkaas (zoals bij La Place)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

wat vind je er van?