inspiratie
Vegan broodjes TO GO

Vegan broodjes TO GO

Heb je nou eens behoefte aan een broodje tijdens een dagje winkelen, of ben je op (trein) reis. Gelukkig is het steeds makkelijker om bij de grotere ketens in ons land een plantaardig broodje te halen. Veg tables tipt er een aantal. Heb je geen zin in een broodje om mee te nemen maar wil je liever ergens even zitten, kijk dan hier of er in de buurt een leuke plek is met vegan lunch opties.

SUBWAY

Amerika’s grootste “gezonde” fastfood restaurant, Subway. Sinds een tijdje is Subway ook op de vega(n)-vriendelijke tour. Je kon altijd al genieten van een veggie delite – een broodje met groentes en salade. Nu hebben ze ook de vegan supreme. Een vegan patty gemaakt van kikkererwten en quinoa. Ook hun plantaardige sauzen assortiment is flink uitgebreid. Je kunt naast chilisaus en sweet onion nu ook kiezen om je broodje af te maken met vegan aioli!

HEMA

Misschien wel het beste anti-kater voedsel van Nederland. De HEMA Hotdog! En ja ja, de wensen van veel vegetariërs en vegans zijn vervuld. De Hema hotdog is nu ook vegan te verkrijgen. Je krijgt hetzelfde broodje en de zelfde saus (kunnen ze die ook alsjeblieft in een grote fles verkopen in hun winkel?) met een worstje gemaakt van 9 verschillende soorten groenten. Heerlijk met een bite.

Bagels & Beans

Bagels & Beans staat bekend als een plek om lekker te zitten en genieten van je bagel met een goede kop koffie (of zo’n lekker sapje). Maar wist je dat het ook mogelijk is om hun bagels af te halen? Bagels & Beans heeft best wel wat vegan opties.
Geniet bijvoorbeeld van een bagel met vegan creamcheese en avocado. Oh, en ze hebben ook een ontzettend lekkere vegan pecan pie (hier overigens een recept om dit zelf te maken)

Julia’s

Op de meeste grote stations van Nederland vind je pasta en broodjes bij Julia’s. Naast een paar vegan pasta opties verkopen ze nu ook een vegan broodje, de Focaccia verdure grigliata. Geniet van een focaccia met vegan pesto en gegrilde groenten.

IKEA

Het Zweedse concern is al langere tijd bezig om op de gezondere tour te gaan (we like!). Je kunt nu dan bij de IKEA food market (bij de uitgang) de veggie hotdog halen. Zo’n lekker wit puntje met een worstje. Als topping kun je genieten van rode kool, augurk en crispy onion. Je kunt zelf de sausjes waar je van houdt kiezen. Sluit je maaltijd bij IKEA af met een vegan aardbeiden softijsje!

Broodjes hummus

Na verder research kwam ik er achter dat ik misschien maar een speciale selectie voor broodje hummus moest maken… Het ultieme go to broodje voor de Nederlandse vegan… 😉

Bakker Bart

Deze Nederlandse broodjes keten vind je door heel Nederland. Sinds een paar maanden hebben ze ook een vegan broodje toegevoegd aan hun uitgebreide broodjes collectie. Geniet van een Bartje met hummus, zoete puntpaprika, walnoten en rucola.

Backwerk

Bij de Duitse lunch keten Backwerk verkopen ze goedkope broodjes van prima kwaliteit. De vegans kunnen er genieten van een bara met hummus, avocado en tomatensalsa. Simpel maar lekker!

Delifrance

En om dit artikel af te sluiten – ook bij Delifrance kun je genieten van een broodje hummus.

Ben ik nog een keten/winkel vergeten die je door heel Nederland kunt vinden en waar ze vegan broodjes hebben? Let me know – dan kan ik deze nog toevoegen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.