In Amersfoort vond je tot eind van vorige zomer Popocatepetl. Een gezellig Mexicaans restaurantje met een aparte vegan menukaart waar je elke maand van een wisselend 3-gangen menu kon genieten. Helaas is Popo Amersfoort niet meer open, gelukkig vind je Popocatepetl nog wel in Nijmegen en Breda! Bij Popo hadden een brownie als onderdeel van het vegan menu. Deze was zó lekker en zeer populair (ook onder de niet-vegans). Nu hebben we de chef heel lief aangekeken en was hij zo aardig om het vegan brownie recept met ons te delen. Alles behalve gezond, maar wel heel erg lekker!

Categorie: desserts, restaurant recipes, sweets
Hoeveelheid: voor 10 stukjes of 6 hele grote 😉
Bereiding: voorbereiden: 10 minuten, oventijd: 25 minuten, afkoeltijd 1 uur

Wat heb je nodig voor de vegan brownies?

Materiaal

  • mengkom
  • met bakpapier beklede rechthoekige vorm (ongeveer 30 bij 20 cm)
  • voor het au bain marie smelten van chocolade: een pan met water en een kom
  • een oven voorverwarmd op 180 graden

Ingrediënten

  • 250 gram onbewerkte suiker (rietsuiker bijvoorbeeld)
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 130 gram bloem
  • 250 gram pure chocolade in stukjes
  • 200 ml havermelk
  • mespuntje vanille
  • 20 gram cacaopoeder
  • 80 gram pecannoten in stukjes (optioneel)

Hoe maak je het?

  • Pak een kom en voeg hier de suiker, olie, melk en vanille aan toe. Meng dit goed door tot de suiker zoveel mogelijk is opgelost.
  • Smelt de chocolade au bain marie.
  • Voeg de gesmolten chocolade, bloem en cacaopoeder toe aan het suikermengsel en roer tot een glad beslag. Doe dit op een record tempo zodat de chocolade niet stolt.
  • Wanneer je noten lekker vindt in je brownie, kan je deze er nu ook door heen roeren.
  • Giet het beslag in een met bakpapier beklede vorm.
  • Zet de vegan brownie voor 25 minuten in de oven. Het beslag is dan nog niet helemaal gestold, maar dat is ook de bedoeling. Zo blijven ze lekker smeuïg.
  • Laat de brownie afkoelen, snijd het in 10 (of 6) blokjes en geniet er van!

Tip!

Bij Popocatepetl serveerden ze de vegan brownie met karamelsaus en een bolletje sorbetijs. Erg lekker met bosvruchten ijs!