Echt een Hollandse klassieker, een saucijzenbroodje. Gelukkig zijn er steeds meer plekken in Nederland waar je een vegan variant kan halen (yay!). Zoals bij Bammetje Bakery. Woon je nu niet in de buurt van een bakker die graag vegan saucijzenbroodjes bakt, dan is het gelukkig wel simpel om te maken (vooral omdat je gewoon wat kant en klaar producten uit de supermarkt kunt gebruiken hehe). Echt heel erg lekker!

Categorie: snacks, Dutch classics
Hoeveelheid: voor 8 stuks
Bereiding: voorbereiden: 10 minuten, oventijd: 20 minuten.

Wat heb je nodig?

Materiaal

  • mengkom
  • Een oven voorverwarmd op 200 graden en een bakplaat

Ingrediรซnten voor het vegan saucijzenbroodje

  • 250 gram vega gehakt bijvoorbeeld van Naturli of Garden Gourmet
  • 2 eetlepels paneermeel
    Kruiden naar smaak, wij gebruiken graag het volgende:
  • 1 eetlepel fijngesneden ui
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1/2 tl sambal oelek of manis
  • snufje gerookte paprikapoeder
  • snufje komijn
  • zout naar smaak
  • vers bladerdeeg van bijvoorbeeld tante Fanny of diepvries bladerdeeg voor 8 stuks
  • plantaardige melk om het bladerdeeg mee te bestrijken.

Hoe maak je het?

Voor de vulling
  • Ontdooi het bladerdeeg als je bladerdeeg uit de vriezer gebruikt.
  • Snipper een ui fijn.
  • Pak een mengkom en voeg hier alle kruiden, het sambal en de ketjap, het paneermeel, de ui en het gehakt aan toe. Meng dit goed door elkaar
  • Rol het bladerdeeg uit
  • Maak van het gehaktmengsel 8 worst vormpjes en plaats dit een beetje links of rechts van het midden van het bladerdeeg.
  • Vouw het bladerdeeg over de worst heen en dan dicht zodat je een saucijzenbroodjes vorm hebt.
  • Zorg dat de naden waar het bladerdeeg elkaar raakt goed dicht zitten. Je kunt dit eventueel aandrukken met een vork.
  • Bestrijk de bovenkant van de vegan saucijzenbroodjes lichtjes met plantaardige melk.
  • Time to bake! Ongeveer 15 minuutjes in de oven tot ze mooi gekleurd zijn.
  • En genieten maar! Brand niet je mond bij de eerste hap ๐Ÿ™‚