Wil je inspiratie over eten en drinken? YouTube heeft een overload met video’s over eten, drinken en horeca. Veg tables tipt jou vier interessante vegan YouTube channels.

Vloggers die street food proeven op verschillende plekken, reviews van restaurants, chefs die recepten delen, how-to video’s echt van alles is er te vinden op YouTube. Natuurlijk zijn er ook een aantal vegan YouTubers. Zo heb je er een aantal die echt op de full health tour gaan, zoals fully raw Kristina, de naam zegt het al, die volledig raw en vegan eet en meer dan 1 miljoen volgers heeft op YouTube. De makers van Bosh.tv en avantgardevegan hebben we ook al besproken in dit artikel over kookboeken. Maar eigenlijk hebben deze twee hun bekendheid opgebouwd door het maken van YouTube videos. Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke YouTubers, die nog niet zo bekend zijn. Hieronder vind je vier favorieten van veg tables.

#1 Sauce Stache

Sauce Stache “let’s add some flavor” – is lekker eerlijk. Zegt het gewoon wanneer hij iets verpest heeft. Zijn video’s zijn dus ook echt niet altijd perfect maar zeker entertaining. Overigens bewerkt hij de foto’s van hem met gerechten ook echt over-the-top – heel leuk. Sauce Stache is super experimenteel en heeft het echt zijn ding gemaakt op dierlijke producten te veganizen. Zo is er een recept waarin hij hot wings maakt van jackfruit, lobster roll van paddestoelen, roast beef van radijs en vis van knolselderij. Ook doet hij een heel experiment waarin hij zalm probeert te maken van bietjes, wortel, tomaat en radijs. Wil je dus iets veganizen, kijk dan zeker eerst op zijn YouTube channel.

#2 Wicked Healthy

Twee chefs en broers, Chad & Derek Sarno vinden dat “healthy food doesn’t have to taste like shit”. True that. Naast dat ze video’s maken voor YouTube zijn ze er naast beide ook bezig met ontwikkeling van vegan producten. Chad plant-based seafood en Derek bij Tesco. Ze maken echt van alles in hun video’s, plant-based steak gemaakt van paddestoelen, vegan snacks en dips en nog veel meer.

#3 Cocina Vegan Fácil

Echt een heel ander account, Cocina Vegan Fácil.  Een super schattige oudere dame die Zuid-Amerikaanse gerechten veganized. Het is wel in het Spaans maar met basis kennis van Spaans en het  kijken naar de filmpjes red je het wel. Verwacht geen super professionele video’s, maar dat heeft ook wel weer eens wat. De dame geeft vegan tips en verschillende recepten die je kunt vinden zijn chorizo van soy chunks, kaas van kikkererwten en vegan York ham.  

#4 Peaceful Cuisine

En het laatste account uit dit rijtje, Peaceful Cuisine. De naam zegt al genoeg. Het is een soort ASMR of je krijgt een zen-momentje wanneer je deze video’s bekijkt. Ze zijn rustig, kalm, netjes en geordend, precies wat je van Japanse chefs zou verwachten. Ryoya Takashima maakt voornamelijk Japanse gerechten, denk aan miso ramen, kim chee of maakt zelf tofu. Heb je het even gehad met al die enthousiast vegan chefs of wil je gewoon even lekker relaxen, kijk dan zeker naar Peaceful Cuisine. Overigens zijn de foto’s die hij maakt ook echt prachtig – bekijk z’n Instagram.

Heb jij nog aanraders? Laat het ons weten in de comments. Wij vinden het namelijk altijd leuk om zelf geïnspireerd te worden en nog meer om vegan inspiratie te delen met jullie.